Klosterbryggeriets kælderøl

DKK 42,00

Let frisk frokost øl. Med sin lave alkoholprocent er den en let nydelse, med fine smagsnoter fra de forskellige humlesorter. Velsmagende frisk øl som fungerer godt til frokosten eller som en god tørstslukker, med udsøgt smag og duft.

For at bevare de gode smagsstoffer i øllet, er det ikke filtreret, derfor kan der forekomme bundfald. Selvom øllet er pasteuriseret er det sårbart, og opbevarer derfor mørkt og køligt.                                    Serveres ved en temperatur på 5-8 grader.

Uhm….en halv liter øl, jeg kan køre på.

50 cl.  2,7 %

Kælderøl eller Kellerbier er en gammel øltype, der kan dateres helt tilbage til middelalderen. Øllens navn kommer fra dens ophav, altså at den er lagret koldt i en kælder.

Vi er inspireret af den såkaldte ’udspise øl’, der blev fundet i de gamle optegnelser for øl beholdningen på Øm kloster. I svendekælderen stod der 22 tønder udspise øl, hvilket svarer til omtrent 2900liter øl. Med udspise menes der at dele ud.

Dette henviser til klosterets skik med at uddele levnedsmidler til værdig trængende, som kunne være gæster, vejfarende eller fattige.

Indeholder: Vand, økologisk BYGMALT,  økologisk HVEDEMALT,  økologisk humle og gær.

Shopping Cart